Helyszín:

Arnold Gym Sportcentrum,
1037 Budapest, Szépvölgyi út 15.

Május 18. Hétfő

Nagyterem

10.00 – AKTÍVMAMI BABA-MAMA FITNESS

Előadó: Nagy Veronika Aktívmami Babás Fitness oktató

Leírás: Erősítő és regeneráló torna édesanyáknak. Mert a gyermekünk születésével számos változáson ment keresztül a testünk. Vannak látható és láthatatlan változások, de egytől egyig mind fontosak, és figyelnünk kell rájuk. A mozgás nagyon fontos, nem csak a közelgő bikiniszezon miatt, de a regenerációnak is szerves része. Tudod, milyen gyakorlatok segítenek és mik azok amiket kerüljél? Mi tudjuk, és ha velünk tartasz, nem csak szuper csinos, hanem kívül-belül erős és egészséges leszel!

11.00 – HOGYAN IGAZODJUNK EL A MOSHATÓ PELUSOK VILÁGÁBAN?

Előadó: Szentes Eszter az Óbudai Mosható Klub vezetője

Leírás: Hallottál már róluk, de még elképzelni sem tudod, hogy hogy lehet kivitelezni a használatukat a gyakorlatban? Érdekelnek a mosható pelusok, de nem tudod, hogy mi alapján válasszd ki a Nektek megfelelő típust? Még nem próbáltad őket, de lenne kedved megnézni, megtapogatni és akár ki is próbálni? Szívesen használnád, de még pár kérdésben tanácstalan vagy? Gyere és segítünk! Mosható pelus használatban tapasztalt anyuka segít Neked eligazodni ebben a kusza világban!

Fallabda terem

09.00 – BABAMASSZÁZS – JÓ A BABÁNAK, JÓ A MAMÁNAK

Előadó: Hill Andrea babamasszázs oktató védőnő

Leírás: Hill Andrea védőnő és babamasszázs oktató segítségével megismerheted, hogy miért is jó masszírozni a babádat illetve hogy miért jó ez Neked és egyben a babádnak is. Andrea a megvalósításhoz szükséges információkat is megosztja Veled: hol, mikor, mivel, mennyi ideig, milyen körülmények között és milyen sorrendben végezd? Mutat egy pár fogást is, aminek nagy hasznát veheted ha hasfájós a babád és elmondja, hogy milyen eredmény(eke)t érhetsz el vele és hogy mikor kerüld az alkalmazását.

10.00 – EGYSZER CSÁSZÁR, MINDIG CSÁSZÁR? A VBAC-RŐL DÚLA SZEMMEL

Előadó: Mélykúti Andrea dúla

Leírás: VBAC – Vaginal birth after caesarean rövidítése, magyarul annyit tesz: Császármetszés utáni hüvelyi szülés. Valószínűleg e kifejezés hallatán sok szülés előtt álló, vagy szülésen már átesett nő kapja fel a fejét, hiszen mai napig tartja magát sokaknál az elképzelés, vagy inkább: tévhit, hogy egy műtéti úton befejezett vajúdást újabb császármetszés kell, hogy kövessen. Holott a VBAC lehetősége nyitva áll majd minden, műtéti beavatkozáson már átesett kismama előtt.

11.00  AVIVA TORNA – AZ EGÉSZSÉGES HORMONRENDSZERÉRT

Előadó: Havas Ágnes AVIVA torna oktató

Leírás: Ha babát szeretnél, ha meg akarod ismerni a természetes fogamzásgátlást, ha rendezni szeretnéd a ciklusod, ha eleged van a görcsös, rendszertelen, elhúzódó menzeszből, ha endometriózistól, cisztától, PCOS-től, miómától vagy akár már a klimaxtól szenvedsz, akkor ezzel a tornával mindenképpen meg kell ismerkedned!

Kisterem

10.00  HÁBORÍTATLAN,MEGHITT ÉS TERMÉSZETES: SZÜLÉS OTTHON VAGY KÓRHÁZBAN

Előadó: az Életfa Bábapraxis bábái

Leírás: Nem az a jó szülés ismérve, hogy kórházban vagy otthon történik-e, hanem az hogy ezt a szülő nő hogyan éli meg. Hogy ebben folyamatban a bába hogyan tud az édesanya segítségére lenni? Milyen vajúdást támogató természetes módszerek léteznek? Mikor és hogyan érdemes ezeket alkalmazni? Ezekre szakavatott bábáktól kaphatod meg a választ. Gyere és beszélgess Velük!
Ezen a napon velünk lesznek:

Óbudai Otthon Segítünk Alapítvány

Leírás:
Az Otthon Segítünk Alapítványt az a szülői elhatározás hívta létre, amely segítséget szeretne nyújtani a kisgyermekes családoknak.
Célja a szülők megerősítése saját szülői szerepükben, lehetővé téve a gyermekvállalás örömének minél teljesebb átélését.
Önkénteseik
– Saját otthonaikban látogatják a családokat.
– Szülői tapasztalataikra támaszkodnak.
– Gyakorlati segítséget nyújtanak

Cseppke Babasál

Megnézheted, megtapizhatod, megcsodálhatod az új kollekció cuki mintáit, és akár vásárolhatsz is kedvezménnyel!

INDIGO Handmade

Próbáld ki a hazai WAHM egyik feltörekvő márkáját! Szuper felépítés, szép minták, minőségi anyagok, folyamatos fejlesztés jellemzi az Indigót. Mi most kuponnal segítjük a vásárlást, de a mintát már neked kell kiválasztanod a sok szép közül!

ZelBa Szilikonékszerek

Csodás színes ékszerek, melyik nő ne szeretné? A ZelBa pedig az, amit a babád is szeretni fog! Válassz mindkettőtök örömére!
Egy gyönyörű, a Születés Hete színeiben pompázó darabot a feliratkozók között ki is sorsolunk! Legyél Te a szerencsés!

obuda.babamama.info

Te már értesülsz lakóhelyed legfrissebb babás eseményeiről, téged érintő fontos hírekről? Igényelj kártyát is, hogy élvezhesd a kedvezményeket!

Fotóemlékek
A fotoemlekek.hu segítségével készülnek majd a szebbnél szebb és kedvesebbnél kedvesebb fotók Rólad és a babádról!

Május 20. Szerda

Nagyterem

10.00  AKTÍVMAMI HORDOZÓS FITNESS
Előadó: Nagy Veronika Aktívmami oktatóval

Leírás: A hordozós alakformálás! Zsírégető és alakformáló edzés hordozós édesanyáknak.
Hordozás és edzés? Lehetséges? Bizony az!
Nagy körültekintéssel és szakemberek bevonásával válogatott gyakorlatokból állítjuk össze a koreográfiákat, amelyek segítségével újra feszes és formás lehetsz tetőtől talpig!
Szeretnél mindig a babáddal lenni, szeretnéd, ha ő is jól érezné magát veled? Közben vágy valamire ami csak Rólad szól?
Itt a helyed közöttünk!

11.00 – BABABARÁT, TERMÉSZETES BABAÁPOLÁS

Előadó: Nagy Veronika és Szmrecsányi Zsuzsi ökomamik

Leírás: Tudtad, hogy a legtöbb popsitörlő, olyan anyagot tartalmaz, ami például a fagyállók alkotóeleme is? Vagy hogy a legtöbb babapopsikrém tartalmaz paraffin olajat, ami a kőolajgyártás mellékterméke? Miért kennél a kisbabád popsijára ilyesmit, ha helyette van más bababarát, természetes megoldás is. De mi?
Mivel lehet helyettesíteni a fertőtlenítőt, és hogyan és mivel ápold a baba bőrét, köldökét?
Gyere és elmeséljük hogyan csináld!

Fallabda terem

09.00  HALLD MEG, ÉRTESD MEG ÉS VÁLASZOLJ – AVAGY A VÁLASZKÉSZ SZÜLŐSÉG MIKÉNTJE

Előadó: Dobiné Olasz-Papp Nóra személyközpontú tanácsadó és kapcsolatanalitikus, a Válaszkész Szülők Egyesületének elnöke

Leírás: Hogyan „működik” a kisbaba?, Milyen ősi programokkal érkezik?, Milyen ösztönös igényei vannak?, Hogyan tudjuk ezeket felismerni, megérteni és a legkönnyebben, legtermészetesebben kielégíteni?, Hogyan regáljunk ösztönösen gyermekünk jelzéseire? Az alvással, szoptatással, sírással kapcsolatos gyakran hallott tévhitek és a biológiai magyarázat, hogy miért ne hallgass ezekre.

10.00  SZOPTATÁS – TÖBB, MINT TÁPLÁLÉK
Előadó:Orsovai Szilvia önkéntes szoptatási segítő

Leírás: Az anyatejjel a kisbaba a számára legoptimálisabb táplálékhoz jut. De a szoptatás ennél többet jelent: megnyugvást, elalvást, testközelséget, immunvédelmet, kommunikációt az anya és a babája között. Beszélgessünk arról, hogyan jelennek meg ezek a funkciók a szoptatásban, a babák ellátásában!

11.00  KÉSIK A BABA? BESZÉLGETÉS HORMONHÁZTARTÁSUNK TITKAIRÓL

Előadó: Gergely Vera hormonegyensúly terapeuta

Leírás: Az előadásban szó lesz a fogantatást és a terhesség megtartását támogató szerekről, valamint arról, hogy miért kell néha sokat várni a babára, mik lehetnek a szervezetben a gátló tényezők és szülés után milyen hormonális problémákkal találkozhatunk illetve mire kell odafigyelnünk.

Kisterem

10.00  HORDOZÁSI KÉRDEZZ-FELELEK

Előadó: Meskó-Czégény Anikó hordozási tanácsadóval

Leírás: Szeretnéd testközelben, biztonságban tudni kisbabádat? Szeretnéd hordozni, de nem tudod hogyan, mikortól illetve miben? Vagy már hordozol, de kérdéseid vannak? Gyere el, ismerkedj meg a babahordozás alapjaival és tedd fel kérdéseidet. Tanácsadónk segít megtalálni a válaszokat!

11.00 – PRÓBAHORDOZÁS

Előadó: Meskó-Czégény Anikó

Leírás: Anikó segít megtalálni a megfelelő hordozót és kötési módot

11.00 – EGYÉNI SZOPTATÁSI TANÁCSADÁS

Előadó: Orsovai Szilvia önkéntes szoptatási segítő

Leírás: Szilvia négyszemközt segít és válaszol ha olyan kérdésed vagy problémád van, amit a beszélgetőkörben nem mersz megkérdezni

Ezen a napon velünk lesznek:

Cseppke Babasál

Megnézheted, megtapizhatod, megcsodálhatod az új kollekció cuki mintáit, és akár vásárolhatsz is kedvezménnyel!

INDIGO Handmade

Próbáld ki a hazai WAHM egyik feltörekvő márkáját! Szuper felépítés, szép minták, minőségi anyagok, folyamatos fejlesztés jellemzi az Indigót. Mi most kuponnal segítjük a vásárlást, de a mintát már neked kell kiválasztanod a sok szép közül!

ZelBa Szilikonékszerek

Csodás színes ékszerek, melyik nő ne szeretné? A ZelBa pedig az, amit a babád is szeretni fog! Válassz mindkettőtök örömére!
Egy gyönyörű, a Születés Hete színeiben pompázó darabot a feliratkozók között ki is sorsolunk! Legyél Te a szerencsés!

obuda.babamama.info

Te már értesülsz lakóhelyed legfrissebb babás eseményeiről, téged érintő fontos hírekről? Igényelj kártyát is, hogy élvezhesd a kedvezményeket!

Móra könyvkiadó

Te is emlékszel még ezekre a klasszikusokra: Kisvakond, Boribon, Mosó Masa, Gőgös Gúnár Gedeon, Sicc, Tesz Vesz város? Ezekkel és még számos érdekes gyerekkönyvvel találkozhatsz a Móra Könyvkiadó jóvoltából. Gyere és válogass kedvedre, 20 % kedvezményt biztosítunk minden kedves látogatónknak!