Dúla

con8

Szülés előtt

A szülés-születés élménye meghatározó mind a baba, mind a mama, mind pedig a kettejük között kialakuló kötődés szempontjából. Fontos, hogy ez az élmény pozitív, bensőséges és jó emlékeket ébresztő legyen. Ebben lehet a segítségedre a dúla, aki fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának (és párjának is, ha igényli) a várandósság idején, a szülés alatt és utána is.

Egy dúlának nem tiszte megmondani, hogy mit tegyél, vagy ne tegyél, viszont a megfelelő információk és tudás átadásával segíthet megtalálni azt az utat, ami számodra, a Te igényeidhez mérve a legmegfelelőbb.

A várandósság alatt lezajló testi-lelki változások, az előző szülések élményei, a vajúdástól való félelem, mind-mind hatással lehetnek a mindennapjaidra, a baba világrajövetelével kapcsolatos érzéseidre. A dúla segít ennek feldolgozásában, a felmerülő kérdések megválaszolásában, az aggályok eloszlatásában.  

Elmond mindent, amit tudnod kell a várandósság és a szülés folyamatáról. Ahhoz, hogy biztonságban érezd magad és a babádat szülés alatt, fontos, hogy olyan szakembereket válassz magad köré, akikben teljes mértékben megbízol, és akik támogatnak az elképzeléseidben.

A dúla tájékoztat az egyes kórházak szakmai protokolljáról, az orvosok, szülésznők szakmai felkészültségéről, a szüléssel kapcsolatban kialakult helyi nézetekről, a császármetszések és az egyéb-számtalanszor felesleges- művi beavatkozások arányáról, a fájdalomcsillapítás helyi módjairól.