Andival az interneten ismerkedtem meg még a terhességem előtt.
Az első gyermekem császárral született mert volt egy myoma műtétem és a babám lombik program segítségével fogant.

Már akkor éreztem hogy nem így kellett volna történnie így éveken keresztül, amíg a kislányom -szintén lombiknak köszönhetően- meg nem fogant az után kutattam hogy hol, kinél, milyen segítséggel tudnék természetes úton szülni. Így amint terhes lettem nem volt kérdés hogy találkozzunk Andival és ha személyesen is olyan szimpatikus mint levelezéseink alapján akkor szeretném őt dúlámnak. Azt hiszem a találkozó első percétől ez már nem volt kérdés, sok mindenben hasonlítunk, rögtön egy hullámhosszon voltunk.
A terhességem alatt sokszor beszéltünk, bármilyen problémám volt fordulhattam hozzá és mindig hasznos tanácsokat adott. Ami még nagyon fontos volt, törődött a lelkemmel is, nem csak a testemmel.
A szülés közeledtével egyre többször beszéltünk és amikor ténylegesen beindult a szülés már éjjel nappal velem foglalkozott, percről-percre követte az eseményeket. Amikor elindultunk hajnali 1-kor Pestre a kórházba még az úton is kapcsolatban maradtunk.
A kórházban azonban váratlanul leálltak a fájások. Talán köszönhető volt a fáradtságnak mert már kb. 33 órája kezdődtek a fájások, vagy csak magának a kórháznak, nem tudom. Andi mindent megtett hogy újra beindítsa őket, segített hogy csak magamra tudjak figyelni, támogatott, egyetlen percre sem hagyott magamra, pedig a körülmények igen csak ellenünk voltak. Front miatt akkora tömeg volt a szülőszobán, hogy a szobából amit hajnalban kaptunk kiraktak minket, így az egész napot a folyosón és a ctg szobában töltöttük, gondolom mondanom sem kell hogy így nem egyszerű vajúdni.
És láss csodát, egyszer csak megint fájást éreztem, aztán megint jött egy és így tovább. A fizikai és lelki támogatás mellett illóolajokkal, borogatással, tanácsokkal látott el Andi, tudta, hogy mikor mire van szükségem, ha éppen a férjem támogatott akkor ő csendben hátrébb húzódott. Soha nem volt belőle túl sok vagy éppen túl kevés, mindig megtalálta hogy mi kell nekem, de közben figyelembe vette a kéréseimet vagy ha más volt a véleményem.
A muskotályzsályás borogatását azóta is emlegetem, pont akkor és ott volt rá szükségem. 🙂
Éjjel végre megszületett a kislányom, természetes úton, beavatkozások nélkül, ami nagy álmom volt már 5 éve mióta a kisfiam császárral született. Úgy gondolom hogy nagyon jó csapatom volt, nélkülük ez nem sikerülhetett volna és ennek a csapatnak az egyik legfontosabb szereplője Andi akit csak ajánlani tudok mindenkinek ha egy szép szülést szeretne.